perjantai 19. joulukuuta 2008

Joulukarkkeja



Olin eilen karkkitalkoissa.

Kuvissa on Marianne-toffeita (paperivuokissa), espresso-suklaanamuja (neliöt), appelsiini-chilitryffeleitä (valkosuklaiset pallot), suklaaraksuja ja florentiineja.

Marianne-toffeiden, espressosuklaiden ja appelsiini-chilitryffeleiden ohje Anna 49/08.
Suklaaraksujen ohje kirjasta Maittavat suklaaherkut (Parragon Books 2007).

Florentiinien ohje tässä:

50 kpl

170 g voita
2 dl vaaleaa siirappia
1 dl vehnäjauhoja
60 g rouhittuja pähkinöitä
100 g mantelirouhetta
200 g kuivattuja hedelmiä (käytin sellaista sekoitusta, jossa oli vähän kaikkea)

300 g tummaa suklaata

Kuumenna voita ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, manteli- ja pähkinärouhe sekä kuivatut hedelmät. Anna seoksen jäähtyä.

Voitele leivinpaperi voisulalla ja ripottele päälle jauhoja.

Nostele leivinpaperille teelusikalla tasaisia kokkareita taikinaa. Jätä leviämisvaraa! Paista 180 asteessa kunnes florentiinit ovat saaneet väriä. Jos haluat, voit tehdä kekseistä tasaisen pyöreitä keksimuotilla heti otettuasi keksit uunista.

Anna keksien jäähtyä ja kovettua. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa, ja levitä florentiinien sileälle puolelle suklaata veitsellä. Tee aaltokuvio haarukan piikeillä, kun suklaa on hieman jähmettynyt. Anna suklaan kovettua rauhassa kokonaan.

Ei kommentteja: