perjantai 5. joulukuuta 2008

Niksipostaus


Läheisessä galleriassa on Matti Pikkujämsän näyttely. Näyttelyssä on löytölaari, josta köyhäilijätkin löytävät budjettiinsa sopivaa taidetta. Minä ostin tämän kissan, muistoksi minulle tärkeästä kissasta. Kuva on alun perin ollut kuvituksena Seura-lehdessä.

Pikkujämsän näyttelyssä oli myös kokoelma niksikuvia. Niiden kunniaksi kerron kolme parasta niksiäni:

1. Tuoreen veroista persiljaa saa omalta kasvimaalta ympäri vuoden, kun silppuaa persiljan kesällä saksilla ja pakastaa rasiassa. Rasiasta sitten rapsutellaan persiljasilppua ruokiin läpi pitkän pimeän talven.

2. Hankalat tahrat lähtevät kodin pinnoista kostealla rätillä, johon on ripoteltu ruokasoodaa. Erityisen hyvin tämä toimii lastulevyisiin, muovilla pinnoitettuihin keittiönkaappien oviin, joista kenenkään ei pitäisi joutua kärsimään, mutta jotkut joutuvat vaan, huoh.

3. Jos haluat jonkun hedelmän kypsyvän nopeasti, laita se samaan pussiin omenan kanssa. (Hedelmät kypsyvät pusseissa nopeammin kuin ilman pussia, koska ne erittävät kypsyttävää etyleeniä. Omenasta etyleeniä erittyy erityisen paljon. Etyleeni "kypsyttää" myös leikkokukat, joten omenavatia ei kannata pitää ruusupuskan alla.)

Blogi on ollut tauolla: kotielämästä ei ole voinut kirjoittaa, kun elämä on kuluneen viikon ajan ollut lähinnä koulua ja työtä. Nyt täällä omassa keittiössä taas, ilman koulukirjaa, ilman töitä - ainakin ensi maanantaihin asti!

Ei kommentteja: