perjantai 2. tammikuuta 2009

Arkea ja muita hyveitä (kuten juhlia)


Joulu on kaikkineen niin pitkä, että aloitan arjen aina ennen loppiaista. Luulen rakastavani juhlia yli kaiken, mutta jossain tulee siis raja vastaan... Itse asiassa tein töitä jo eilisiltana.

Maanantain illallisilla kaikki sujui riemukkaasti ja lapsen ensimmäinen yökyläily mummin luona onnistui sekin. Illan menu oli italialaistyylinen.

Tervetuliaisiksi joimme punssiglögiä. Antipastona tarjosimme vuohenjuustolla gratinoituja artisokansydämiä salaattipediltä. Pasta oli canneloni alla norma, ja pääruokana söimme siikaa ja salviaa, vihanneksia ja valkoviini-yrttikastiketta. Jälkiruuaksi oli tiramisua, limoncelloa, kahvia ja teetä. Illan mittaan napostelimme vielä juustoja, hedelmiä ja pähkinöitä.

Erityisen tyytyväinen olin limoncelloon, jonka olimme itse maustaneet. Myös tiramisu, joka hyydyttämiseen käytin hyytelösokeri multia ja jätin kananmunan ja liivatteen pois, onnistui hyvin, tosin tarjosin sen varovaisuuttani annoskulhoista, kun pelkäsin, että tekele ei olisi pysynyt kakkuna koossa.


Nyt on jo tammikuu ja säästäväisyys-, kohtuullisuus- ja terveellisyyslupaukset tehty. Ilokseni pakkanen on päättänyt aloittaa vuoden yhtä tomerasti kuin minä.

Ei kommentteja: