maanantai 5. tammikuuta 2009

Kolme myöhäistä lupausta café au lait'n äärellä


1. En aloita ainakaan enempää uusia neuleita kuin keskeneräisiä valmistuu. (Kuvassa kukkaan puhkeavan orkidean takana lapsen villatakki, jota teen BC Garnin Silkbloom Fino -langasta.)


2. Ompelen. Vuosikausiin en ommellut, koska ompelukoneeni temppuili niin paljon, että työskentely sillä oli yhtä tuskaa. Vuosi sitten sain uuden ompelukoneen, mutta olen seisottanut sitä häpeällisen paljon kaapissa. Nyt ostin uuden Modan, ja yritän tänä keväänä jotain kotelomekkoa tai muuta.

3. Matkustan Pariisiin. Olen yrittänyt välttää lentämistä, yrittänyt tunnelmoida täällä, välillä en ole saanut aikaiseksi lähteä... nyt en vaan enää pysty. Luovutuksen merkkinä luen Mondon Pariisi-opasta ja etsin jo halpoja lentojakin. IHANAA!

Café au lait
'n teen Pauligin mainoksesta bongatulla ohjeella: Keitän vahvan kahvin Parisien-paahdosta tai vastaavasta tummasta kahvista (1 1/2 mitallista kahvijauhetta kuppia kohden). Lämmitän maidon kattilassa tai mikrossa kiehuvan kuumaksi, ja kaadan kulhoon sitten yhtä aikaa yhtä paljon kahvia ja lämmitettyä maitoa.

Ei kommentteja: