lauantai 10. tammikuuta 2009

Pistou-keittoa


Lupasin vastata Ilonan hauskaan välipalahaasteeseen. Luvatessani en kuitenkaan onnellisen joululoman jäljiltä muistanut, millaista arkeni on. Ei todellakaan mitään rauhallisia välipaloja, vaan korkeintaan kirjastosta palaveriin kävellessä hotkaistu suklaapatukka tai omena, tai lapsen kanssa ratikassa puoliksi syöty mandariini. Sitten kun vihdoin on aikaa istahtaa alas ja syödä rauhassa, hotkin kamalan nälkäisenä, enkä todellakaan ajattele kuvaamista.

Välipalojen asemesta raportoinkin nyt pistou-keitosta, jota olen tässä muutamana päivänä syönyt. Herkullista, lämmittävää ja kauniin väristä.

Laitoin keittoon muutaman perunan ja porkkanan, pienen palan selleriä ja kasvislientä. Sitten lisäsin kuorittuja, säilöttyjä tomaatteja, n. 100 g sydänmakaroonia, pakastettuja herneenpalkoja ja keitettyjä ruskeita papuja. Ihan viimeiseksi, jo melkein valmiiseen keittoon, lisäsin pannulla kuullotettua purjoa ja kesäkurpitsaa.

Pistou-tahnan tein sauvasekoittimella 1 1/2 ruukusta basilikaa, kolmesta valkosipulinkynnestä, yhdestä kaltatusta tomaatista ja jääkaapista löytyneestä pienestä palasta pecorino pepato -juustoa (n. 3x3x3 cm kuutio).

1 kommentti:

Marja kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä!