sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Hyvää huomenta, kahvia ja french toasteja!

Adventin kunniaksi sain aamiaisen vuoteeseen. Olen aamiaisfani, siitä huolimatta, että arkisin syön aamiaista vain niukasti tai en lainkaan. Viikonloppu(aamu)isin kuitenkin herkutellaan, ja joskus lähdemme kahvilaan tai hotelliin aamiaiselle. Suunnittelen järjestäväni taas pian brunssin kotona: yksi tuo croissantteja, toinen tuoremehua ja brietä. Herkullinen ateria järjestyy helposti. Se katetaan kauniisti valkoiselle liinalle, ja notkuvan pöydän ääressä viihdytään usein pitkälle iltapäivään, joskus iltaan asti.

Suosikkiaamiaisemme on suolaisia french toasteja juustolla ja makeita hillon ja ehkä kermavaahdonkin kanssa. (Kuva on isänpäivältä, silloin olin itse tarjottimen tuoja.)

French Toast:

8 viipaletta paahtoleipää

- 2 kananmunaa
- 1 dl maitoa
- 1/2 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa

makeisiin french toasteihin lisäksi:
- 1/2 tl vaniljasokeria
- 1/2 tl kanelia

Voita paistamiseen. Tarjoiluun juustoa, vihanneksia, hilloa, kermavaahtoa...

Vatkaa munia kevyesti ja sekoita joukkoon kaikki muut aineet. Dippaa leipiä seoksessa molemmilta puolilta muutama sekunti ja paista kuumalla pannulla voinokareessa kauniiksi, pinnalta rapeaksi toastiksi.

Nauti pian!

Ei kommentteja: