perjantai 21. marraskuuta 2008

Tomaattikesäkurpitsapiiras


Vapaapäivä ja ystävä pienen tyttärensä kanssa kylässä.

Lounaaksi nautimme tomaattikesäkurpitsapiirasta salaatin kanssa. Ohjeen olen joskus saanut naistenlehdestä (Kodin kuvalehdestä?) ja sitten parannellut mieleisekseni. Tässä, olkaa hyvä:

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunamuussijauhetta
2 tl leivinjauhetta
0,75 dl sulatettua voita tai ruokaöljyä tai näiden seosta
1 dl kylmää vettä

Täyte:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g juustoraastetta, esim. edamia
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
ripaus rouhittua mustapippuria ja suolaa

Pinnalle:
n. 5 tomaattia siivuina
pieni kesäkurpitsa siivuina
suolaa, pippuria, yrttejä, auringonkukan siemeniä

Voitele ja korppujauhota vuoka (itse teen tämän irtopohjavuokassa). Sekoita taikinan kuivat aineet, nypi joukkoon rasva, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.

Painele taikina vuokaan.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte taikinan päälle.

Levitä pinnalle tomaatit, kesäkurpitsat, mausteet ja siemenet. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. puoli tuntia.

Ei kommentteja: